Premiär!

Prova på Chef Next Door– hemlagat av riktiga kockar

Chef Next Door är inte som andra matappar. Här handlar det inte om snabbmat, utan om riktig mat – lagad av skickliga kockar som tar smak och kvalitet på allvar. Vill du beställa en vällagad måltid utöver det vanliga? Då har du hittat rätt!

Roger Johnsson

Möt kocken: Roger Johnsson

Roger Johnsson tar med sig gedigen erfarenhet från internationella toppkök till Chef Next Door. Han har tidigare arbetat flera år på Marcus Samuelssons Aquavit i USA och haft ledande roller som köksmästare i bland annat Köpenhamn (Customhouse) och Asien (Mandarin Oriental, T8 Shanghai).

Nu kan du beställa Rogers vällagade rätter direkt hem till dig via Chef Next Door.

Måndag 9/6: Roger Johnsson

140 SEK/portion

Bakad kycklinglårfilé med ljummen potatissallad, kalamataoliver,

Ugnsbakad kycklinglårfilé. Serveras med en ljummen potatissallad, kalamataoliver, smulad grekisk fetaost och en klassisk dijonvinägrett.

Värm kycklinglårfilén i ugn eller stekpanna tills den når en innertemperatur på minst 72°C. Potatissalladen värms försiktigt till ljummen temperatur i kastrull eller mikrovågsugn. Vid servering, toppa med oliver och smulad fetaost, och ringla eller skeda över dijonvinägrett efter smak.

Senap (i vinägrett), sulfiter (från vin/vinäger i vinägrett), laktos (från fetaost).

Fredag 13/6: Roger Johnsson

180 SEK/portion

  • Förrätt:

    • Vitlöksstekta tigerräkor med paprika, lök, kräm på soltorkad tomat och vitlökskrutonger.
  • Varmrätt:
    • Grillad flankstek med potatis provençale, gremolata och örtbakade tomater.

Förrätt: Tigerräkor marinerade och stekta med vitlök. Serveras med sotad paprika och lök, en krämig röra gjord på soltorkade tomater, samt krispiga vitlökskrutonger.

Varmrätt: Mör, grillad flankstek. Serveras med potatis provençale (tunt skivad potatis tillagad i ugn med vitlök, örter och olivolja), en klassisk italiensk gremolata (finhackad persilja, citronzest och vitlök) samt långsamt bakade tomater med örter.

Förrätt: Värm räkorna tillsammans med paprikan och löken snabbt i en het stekpanna. Servera med en klick rumstempererad kräm på soltorkad tomat och strö över krutongerna.

Varmrätt: Värm flanksteken och de örtbakade tomaterna försiktigt på låg värme i ugn (för medium-rare kött rekommenderas en innertemperatur på 58-60°C, anpassa efter önskemål). Stek potatis provençale i panna tills den är genomvarm och har fått en lätt krispig yta. Ringla över rumstempererad gremolata precis före servering.

Förrätt: Skaldjur (tigerräkor). Kan innehålla laktos (i tomatkräm), sulfit (i tomatkräm/vin), gluten (från krutonger).

Varmrätt: Sulfit (kan finnas i eventuell marinad/sky till köttet).

Tisdag 27/5

140 SEK/portion

Asiatisk fisk- och grönsakscurrygryta med jasminris, krispig lök och lime.

Fisk och blandade grönsaker i en currygryta smaksatt med currypasta, soja, kryddor och vegetarisk buljong. Serveras med jasminris, krispigt stekt lök och en klyfta lime.

Värm currygrytan i kastrull på svag värme. Riset kan värmas i mikrovågsugn eller i kastrull med en liten mängd vätska.

Soja, gluten (från soja/sojasås), fisk.

Fredag 13/6

160 SEK/portion

Tvårättersmeny: Vitlöksstekta tigerräkor följt av grillad flankstek.

Klassiska Wallenbergare gjorda på kalvfärs, grädde, ägg och ströbröd. Serveras med krämig mandelpotatispuré (potatis, smör, mjölk/grädde), skirat brynt smör, gröna ärtor och rårörda lingon.

Värm Wallenbergarna försiktigt i ugn. Mandelpotatispurén och ärtorna kan värmas i mikrovågsugn eller i kastrull på svag värme. Det brynta smöret kan eventuellt behöva smältas försiktigt om det stelnat.

Gluten (från ströbröd), laktos (från grädde/smör), ägg.

Möt kocken: Stefan Molander

Stefan Molander är en kock som kombinerar klassisk kunskap med en modern attityd. Med en gedigen utbildning från Kristinebergs Kockskola som grund, driver han idag den välkända rockbaren på Hells Kitchen vid Stureplan.

För Chef Next Door fokuserar Stefan på sina favoriter – vällagade långkok och rejäl husmanskost med en personlig prägel. Nu kan du beställa Stefans mat direkt hem till dig.

Måndag 9/6: Stefan Molander

140 SEK/portion

Tandooribakad kycklinglårfilé med ljummen potatissallad, kalamataoliver, fetaost och dijonvinägrett.

Tandoorimarinerad och ugnsbakad kycklinglårfilé. Serveras med en ljummen potatissallad, kalamataoliver, smulad fetaost och en klassisk dijonvinägrett.

Värm kycklinglårfilén i ugn eller stekpanna tills den når en innertemperatur på minst 72°C. Potatissalladen värms försiktigt till ljummen temperatur i kastrull eller mikrovågsugn. Vid servering, toppa med oliver och smulad fetaost, och ringla eller skeda över dijonvinägrett efter smak.

Laktos (från tandoorimarinad/fetaost), senap (i vinägrett), sulfiter (från vin/vinäger i vinägrett).

Tisdag 10/6: Stefan Molander

140 SEK/portion

Texas chili på svenskt högrev med friterade majstortillas, crème fraîche, svartbönröra och färsk koriander.

Långkokt Texas chili på svenskt högrev med en djup och komplex smakbas av mörk porter, kakao och kaffe. Kryddad med bland annat spiskummin, fänkålsfrö och flera sorters chili för en balanserad hetta. Serveras med krispigt friterade tortillas, en klick svalkande crème fraîche, en smakrik röra på svarta bönor och färsk koriander.

Värm chilin i kastrull eller stekpanna på medelvärme. Värm svartbönröran försiktigt i mikrovågsugn eller kastrull. Crème fraîche och tortillas serveras vid sidan om. Tortillas är godast krispiga men kan värmas lätt om de blivit mjuka.

Gluten (från porter i chilin och vete i tortillas), laktos (från crème fraîche), soja (spår i tortillas). (Kan innehålla spår av selleri och senap från ketchupen).

Fredag 13/6: Stefan Molander

180 SEK/portion

Marinerad flankstek med potatis provençale, gremolata och örtbakade tomater.

Mör, marinerad och grillad/stekt flankstek. Serveras med potatis provençale (tunt skivad potatis tillagad i ugn med vitlök, örter och olivolja), en klassisk italiensk gremolata (finhackad persilja, citronzest och vitlök) samt långsamt bakade tomater med örter.

Värm flanksteken och de örtbakade tomaterna försiktigt på låg värme i ugn (för medium-rare kött rekommenderas en innertemperatur på 58-60°C, anpassa efter önskemål). Stek potatis provençale i panna tills den är genomvarm och har fått en lätt krispig yta. Ringla över rumstempererad gremolata precis före servering.

Laktos (kan finnas i potatis provençale om smör/ost används), sulfit (kan finnas i marinad/sky). (Nötkött är inte en allergen men huvudingrediens).

Tisdag 27/5

140 SEK/portion

Asiatisk fisk- och grönsakscurrygryta med jasminris, krispig lök och lime.

Fisk och blandade grönsaker i en currygryta smaksatt med currypasta, soja, kryddor och vegetarisk buljong. Serveras med jasminris, krispigt stekt lök och en klyfta lime.

Värm currygrytan i kastrull på svag värme. Riset kan värmas i mikrovågsugn eller i kastrull med en liten mängd vätska.

Soja, gluten (från soja/sojasås), fisk.

Fredag 13/6

160 SEK/portion

Tvårättersmeny: Vitlöksstekta tigerräkor följt av grillad flankstek.

Klassiska Wallenbergare gjorda på kalvfärs, grädde, ägg och ströbröd. Serveras med krämig mandelpotatispuré (potatis, smör, mjölk/grädde), skirat brynt smör, gröna ärtor och rårörda lingon.

Värm Wallenbergarna försiktigt i ugn. Mandelpotatispurén och ärtorna kan värmas i mikrovågsugn eller i kastrull på svag värme. Det brynta smöret kan eventuellt behöva smältas försiktigt om det stelnat.

Gluten (från ströbröd), laktos (från grädde/smör), ägg.

Viktig information under smygpremiären!

Som en av de allra första som får testa vår tjänst finns det några viktiga saker att ha koll på när du lägger din beställning.

Beställning

Välj dag och antal portioner.

Kontaktuppgifter

Fyll i kontaktuppgifter och leveransadress och skicka in formuläret. OBS! Portkod är jätteviktigt!

Betalning

Räkna ihop ditt totalbelopp, Swisha till 1232248383 och se till att namnen i beställningen och Swish-överföringen matchar!

Kvitto och leverans

Vi skickar ett kvitto och levererar maten ända fram till dörren.

Beställ mat

Fyll i din beställning och swisha!