Premiär!

Prova på Chef Next Door– hemlagat av riktiga kockar

Chef Next Door är inte som andra matappar. Här handlar det inte om snabbmat, utan om riktig mat – lagad av skickliga kockar som tar smak och kvalitet på allvar. Vill du beställa en vällagad måltid utöver det vanliga? Då har du hittat rätt!

Roger Johnsson

Möt kocken: Roger Johnsson

Roger Johnsson tar med sig gedigen erfarenhet från internationella toppkök till Chef Next Door. Han har tidigare arbetat flera år på Marcus Samuelssons Aquavit i USA och haft ledande roller som köksmästare i bland annat Köpenhamn (Customhouse) och Asien (Mandarin Oriental, T8 Shanghai).

Nu kan du beställa Rogers vällagade rätter direkt hem till dig via Chef Next Door.

Torsdag 3/7: Roger Johnsson

Smygpris: 140 SEK/portion (ordinarie pris: 195 SEK/portion)

  • Förrätt:

    • Laxtartar med chili, lök, koriander och yuzumajonnäs på rågbröd.

  • Varmrätt:

    • Risnudelsallad med wokade grönsaker, marinerad fläskkarré och sötsur sås.

  • Förrätt:

    • Finhackad rå lax smaksatt med chili, lök och färsk koriander. Serveras på en bit rågbröd med en klick yuzumajonnäs.

  • Varmrätt:

    • En ljummen sallad på risnudlar med wokade grönsaker (paprika, lök, vitlök, broccoli) och marinerad fläskkarré. Serveras med en sötsur sås och toppas med krispig lök.
  • Förrätt:

    • Serveras kyld eller lätt rumstempererad.
  • Varmrätt:

    • Värm nudelsalladen och fläskkarrén i mikrovågsugn eller i en stekpanna. Toppa med den krispiga löken och servera med såsen.
  • Förrätt:

    • Fisk, gluten (från rågbröd), ägg (i majonnäs), senap (i majonnäs). Kan innehålla laktos (från smör).
  • Varmrätt:

    • Senap, sulfit (från sås/vinäger), soja, gluten (kan finnas i sås/marinad).

Måndag 7/7: Roger Johnsson

Smygpris: 140 SEK/portion (ordinarie pris: 195 SEK/portion)

Fiskpiccata på sej- och laxfilé med grönsaksris och örtsås på tomat.

Piccata gjord på sej- och laxfilé, panerad med en blandning av ägg och ost (parmesan, prästost). Serveras med ett grönsaksris med ärtor och paprika, samt en smakrik tomatsås med örter och vitlök.

Värm fiskpiccatan i en stekpanna med smör eller olja tills den får en fin, krispig yta. Värm riset i kastrull med lite vätska under lock, eller i mikrovågsugn. Koka upp tomatsåsen separat. Servera och strö eventuellt över extra parmesan.

Fisk, laktos (från ost), ägg (i paneringen), sulfit (kan finnas i tomatsås).

Torsdag 10/7

Smygpris: 160 SEK/portion (ordinarie pris: 215 SEK/portion)

Confiterad lammstek och bog med krämig savojkål, grönsakspytt och en jus från konfiteringen.

Långsamt confiterad lammstek och bog. Serveras med krämigt stuvad savojkål, en "pytt" på blomkål, kronärtskocka och rotfrukter, samt en mustig sky (jus) gjord på spadet från konfiteringen.

Värm lammköttet försiktigt tillsammans med skysåsen i en kastrull. Värm savojkålen i en separat kastrull eller i mikrovågsugn. Grönsakspytten steks med fördel i en panna med lite smör eller olja för att få tillbaka en fin yta.

Senap (kan finnas i konfiteringen), sulfit (från vin i skyn), selleri (från rotselleri i pytten), laktos (från grädde i savojkålen).

Fredag 13/6

160 SEK/portion

Tvårättersmeny: Vitlöksstekta tigerräkor följt av grillad flankstek.

Klassiska Wallenbergare gjorda på kalvfärs, grädde, ägg och ströbröd. Serveras med krämig mandelpotatispuré (potatis, smör, mjölk/grädde), skirat brynt smör, gröna ärtor och rårörda lingon.

Värm Wallenbergarna försiktigt i ugn. Mandelpotatispurén och ärtorna kan värmas i mikrovågsugn eller i kastrull på svag värme. Det brynta smöret kan eventuellt behöva smältas försiktigt om det stelnat.

Gluten (från ströbröd), laktos (från grädde/smör), ägg.

Möt kocken: Stefan Molander

Stefan Molander är en kock som kombinerar klassisk kunskap med en modern attityd. Med en gedigen utbildning från Kristinebergs Kockskola som grund, driver han idag den välkända rockbaren på Hells Kitchen vid Stureplan.

För Chef Next Door fokuserar Stefan på sina favoriter – vällagade långkok och rejäl husmanskost med en personlig prägel. Nu kan du beställa Stefans mat direkt hem till dig.

Onsdag 9/7: Stefan Molander

Smygpris: 140 SEK/portion (ordinarie pris: 195 SEK/portion)

Pannbiff med karamelliserad lök, rödvinssky, brytbönor och färskpotatis.

Klassisk pannbiff gjord på blandfärs. Serveras med söt, karamelliserad lök, en mustig rödvinssky, smörslungade brytbönor och nykokt färskpotatis.

Värm biffarna och löken i en ugnsform i ugnen på 150°C tills de är genomvarma (innertemperatur minst 72°C). Koka upp rödvinsskyn i en kastrull. Värm potatis och brytbönor i mikrovågsugn eller i en kastrull med lite vätska under lock.

Gluten (från ströbröd), ägg (i biffen), sulfit (från rödvinssky), soja (i färsen), laktos (från smör/grädde), senap (kan finnas i färsen).

Onsdag 2/7: Stefan Molander

Smygpris: 140 SEK/portion (ordinarie pris: 195 SEK/portion)

Pasta Zafferano med räkor, kyckling, Pernod och riven parmesanost.

En krämig pastarätt med saffran (Zafferano), kyckling och räkor, smaksatt med Pernod. Serveras med pasta och toppas med riven parmesanost.

Värm såsen med kyckling och räkor i en kastrull på medelvärme. Värm pastan separat med en skvätt vatten och/eller en klick smör. Blanda sedan allt och toppa med parmesan. Pastan ska endast värmas till önskad temperatur, inte kokas igen.

Gluten (från pasta), skaldjur (räkor), laktos (från parmesan/sås).

Tisdag 15/7: Stefan Molander

Smygpris: 140 SEK/portion (ordinarie pris: 195 SEK/portion)

Grillad fläskytterfilé med krämig potatissallad, picklad kål och rostad lök.

Grillad fläskytterfilé. Serveras med en krämig potatissallad gjord på bland annat grädde, crème fraîche, majonnäs och sockerärter. Rätten toppas med syrligt picklad kål och krispig, rostad lök.

Värm fläskytterfilén försiktigt på låg värme i en stekpanna. Potatissalladen serveras kyld. Toppa rätten med picklad kål och rostad lök vid servering.

Laktos (från grädde/crème fraîche), senap (i potatissalladen), ägg (i majonnäs).

Torsdag 17/7: Stefan Molander

Smygpris: 140 SEK/portion (ordinarie pris: 195 SEK/portion)

Swedish Chicken Thai med stekt ris, gröna bönor och färsk koriander.

En svensk tolkning av en thailändsk kycklinggryta. Krämig och smakrik med en bas av grädde, soja, chili och vitlök. Serveras med stekt ris, gröna bönor och färsk koriander.

Värm kycklinggrytan i en kastrull på medelvärme. Riset värms enklast i mikrovågsugn, eller i en stekpanna. Toppa med färsk koriander vid servering.

Soja, laktos (från grädde). (Sojasås kan innehålla gluten).

Fredag 13/6

160 SEK/portion

Tvårättersmeny: Vitlöksstekta tigerräkor följt av grillad flankstek.

Klassiska Wallenbergare gjorda på kalvfärs, grädde, ägg och ströbröd. Serveras med krämig mandelpotatispuré (potatis, smör, mjölk/grädde), skirat brynt smör, gröna ärtor och rårörda lingon.

Värm Wallenbergarna försiktigt i ugn. Mandelpotatispurén och ärtorna kan värmas i mikrovågsugn eller i kastrull på svag värme. Det brynta smöret kan eventuellt behöva smältas försiktigt om det stelnat.

Gluten (från ströbröd), laktos (från grädde/smör), ägg.

Viktig information under smygpremiären!

Som en av de allra första som får testa vår tjänst finns det några viktiga saker att ha koll på när du lägger din beställning.

Beställning

Välj dag och antal portioner.

Kontaktuppgifter

Fyll i kontaktuppgifter och leveransadress och skicka in formuläret. OBS! Portkod är jätteviktigt!

Betalning

Räkna ihop ditt totalbelopp, Swisha till 1232248383 och se till att namnen i beställningen och Swish-överföringen matchar!

Kvitto och leverans

Vi skickar ett kvitto och levererar maten ända fram till dörren.

Beställ mat

Fyll i din beställning och swisha!